header banner
Default

Uzman, "kripto"dan para kazanmanın diğer yollarını açıkladı


Uluslararası piyasalar uzmanı Şant Manukyan, ‘al-sat’ diye tabir edilen yöntem dışında, kripto paralardan nasıl kazanç sağlanacağının yollarını anlattı.

Fotoğraflar: Reuters

İş Yatırım ekonomisti Manukyan, Dünya’daki yazısında, kripto paralardan kazanç sağlamak için üç yöntem bulunduğunu belirtti.

Buna göre ilki, son günlerde zaten çok popülerleştiğini gördüğümüz alım satımlar.

Son dönemde kripto para fonlarına girişte dünya genelinde rekor seviyeler görüldü. Bunun Türkiye’ye yansımaları da hayli kuvvetli oldu.

Manukyan’a göre ikinci yöntem kripto sektöründe girişimci veya çalışan olarak para kazanmak. Son yöntem ise pasif yatırımlar aracılığı ile varlığımızı artırmaya çalışmak.

Al-sat ile kazanmak zor

VIDEO: Bir Günde 300.000 TL Kazanmak!! @CoinMuhendisi @ParaMuhendisi
Osefcelik41

Alım satım yöntemiyle para kazanmanın kolay olmadığını aktaran ekonomist, sosyal medyada kripto üzerinde çok para kazandığını söyleyen kişilere güvenilmemesi gerektiğini ifade etti.

Kazanç kapısı olarak ikinci yöntemi öne çıkaran Manukyan, “Kripto paralar özellikle kullanımları açısından yeni nesle hitap ettiği gibi iş imkânları açısından da bu nesiller için önemli fırsatlar sunacak” diye ekledi.

Girişimci platformları

VIDEO: Coin Alıp Satarak Basit Bir Şekilde Günde 500TL Kazanmanın Yolu
Emir Şahin

Bu konuda kripto işlem platformlarını işaret eden ekonomist, bu girişimcilerin dünyada ve Türkiye’de kripto paranın potansiyelini görerek sektörün standartlarını oluşturmaya başladığını ifade etti.

“Ancak iş bu noktada kalmadı” diyen Manukyan, ikinci nesil girişimcilerin konuyu kripto paranın ruhuna daha uygun hale getirerek merkezi olmayan finans platformlarını geliştirdiğini belirtti.

Compound, Uniswap, Aave, Maker, Harvest Finance gibi farklı alanlarda faaliyet gösteren bu ‘desentralize finans kuruluşları’nı örnek gösteren Manukyan, bu alandaki iş imkanlarını özetle şöyle anlattı:

  • Bu platformların aksaksız çalışması, akıllı kontratların oluşturulması, hacklere karşı korunması özel uzmanlık konuları oldu.
  • Bu oluşumların denetlenmesi, doğan yeni hukuki konular ve regülasyonlara uyum da sektörel bilgi gerektirecek noktada.
  • Kripto paraların temellerini analiz etmek, değerlemek ve rapor çıkartmak artık mümkün. Bu analizleri aracı kurumların çatısı altında lisanslı uzmanlar rapor şeklinde yayınlamaya başlayacak.

NFT’de kazanç fırsatı

VIDEO: PARİBU DA NASIL PARA KAZANILIR? - EFSANE AL SAT TAKTİĞİ
KRİPTO HANE

Manukyan, son dönemde yüksek rakamlardan satılan dijital sanat eserleriyle dikkati çeken NFT’lerin (muadili olmayan dijital varlık) de iş imkanı yarattığını şöyle anlattı: “Bu konuda alım satım, açık artırma gibi hizmetler veren platformlara ek olarak klasik sanat piyasasında olduğu gibi değerlemeler konusunda öne çıkan uzmanlar ve benzerleri de olacak.”

NFT’lerin sadece sanat eserleri veya koleksiyon piyasası için yeni fırsatlar açmadığını belirten ekonomist, bunun reklam piyasası açısından da yeni bir dinamik olduğunu kaydetti.

Manukyan şu örnekleri verdi: “Bir uzman günün belli saatini veya bir proje için belli bir miktarda çalışma saatini NFT haline getirerek bir platformda oluşacak talebe göre fiyatlanmasını sağlayabilir. Popüler bir Youtuber çektiği bir videonun 3 ve 4. dakikaları arasında reklam verme olanağını NFT olarak satışa çıkartabilir.”

Kripto yatırımda rekor seviye: İlk ikide bitcoin ve ethereum

VIDEO: Binance İle PARA KAZANMA Yolları! - Kripto Para Nasıl Kazanılır?
Kerim Demir

Ağbal kararını duyan kripto paraya koşmuş: Dört kat hacim

VIDEO: AL SAT YAPARAK 1 GÜNDE KAÇ PARA KAZANIYORUM? KRİPTO PARA DÜŞERKEN PARA KAZANILIR?
Engin Civanoğlu

Megadeth, maskotunu NFT olarak satacak

VIDEO: DAY TRADER NASIL OLUNUR? AL SAT YAPARAK HERGÜN 10.000 TL KAZANMAK!
LORD KRİPTO

Da Vinci’nin Salvator Mundi tablosu, NFT versiyonuyla yeni rekor peşinde

VIDEO: 1.5 MİLYON TL' LİK İŞLEM #kripto #bitcoin #shorts
Para Mühendisi

NFT trendine Türk isimler de dahil oldu

VIDEO: 10 Doları Nasıl 50 Dolar Yaptık ? - En İyi Al Sat Stratejisi
Para Mühendisi

Sources


Article information

Author: Anthony Jones

Last Updated: 1698469204

Views: 604

Rating: 4.1 / 5 (84 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Anthony Jones

Birthday: 1976-12-04

Address: 379 Drake Estates, Calvinburgh, SD 51874

Phone: +4558157483682804

Job: Real Estate Agent

Hobby: Camping, Metalworking, Cooking, Raspberry Pi, Wildlife Photography, Dancing, Chocolate Making

Introduction: My name is Anthony Jones, I am a multicolored, skilled, spirited, welcoming, cherished, forthright, accessible person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.